Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vadelmakerma täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g maitorahkaa
1-1,5 dl sokeria
2+1 dl vadelmahilloa
200 g pakastevadelmia
3 dl kuohukermaa
2 rkl vaniljasokeria
4-5 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g maitorahkaa
1-1,5 dl sokeria
2+1 dl vadelmahilloa
200 g pakastevadelmia
3 dl kuohukermaa
2 rkl vaniljasokeria
4-5 liivatelehteä
Koristeluun:
Carneval-keksejä
Marabou-suklaakonvehteja
Carneval-keksejä
Marabou-suklaakonvehteja
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää tasaisesti vaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja paista 200-asteisessa uunissa 7-8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja peitä pohja leivinliinalla. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, maitorahka, sokeri ja soseutetut pakastevadelmat sekä 2 dl vadelmahilloa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Kääntele tuorejuusto-rahkaseokseen kermavaahto. Kuumenna tilkka vettä ja liuota puristetut liivatteet nesteeseen. Sekoita liivateseos nopeasti täytemassan joukkoon. Leikkaa kääretorttupohja reunalliseen suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan sopivaksi. Levitä torttupohjalle 1 dl vadelmahilloa. Kaada päälle kermahyytelö, tasoita pinta ja peitä vuoka tuorekelmulla. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään. Koristele pinta seuraavana päivänä Carneval-kekseillä niin, että pintaan muodostuu shakkiruudut. Käytä nappuloina esim. Maraboun suklaakonvehteja tai -nappeja.
Resepti on muokattu täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti