Kuva on tulossa:D!
Tästä reseptistä tulee noin. 35-40.
Pohja:
200g voita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
3 1/2 rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
1 3/4 dl kuohukermaa
2 kananmunan keltuaista
175 g voita
Kuorrute:
4 dl tomusokeria
4 rkl vettä
elintarvike väriä. Värin voi valita itse.
nonparelleja koristeluun
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna vatkaimella koko ajan vatkaten ja lopuksi jauhot n. 1 dl kerrallaan. Voitele leivosvuoat. Muotoile taikinasta tasainen pallo ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille. Varmista että pohja on tiivis. Laita vuoat pellille ja paista 175 asteessa noin 10 minuttia. Anna leivosten jäähtyä. Älä kumminkaan jäähdytä kylmäksi asti, muuten se murtuu kun irrotat sitä. Parhaiten saat sen irti vuuasta kun painat yläreunoja varovasti alas päin. Sekoita kattilassa kaskenään sokeri ja perunajauhot. Lisää seokseen Kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kiisseli ja vaniliasokeri. Vatkaa seos tasaiseksi. Laita kukkurallinen vaahto seosta taikina kupin pohjalle ja levitä tasiseksi. Nosta leivokset jäähtymään jääkaappiin niin kauaksi aikaa että creeme on pinnasta jähmettynyt. Sekoita vesi ja tomusokeri tasaiseksi. Värjää seos omalla valitsemallasi elintarvikevärillä. Levitä kuorrutetta lusikalla tasaisesti täytteen päälle. Koristele haluamallasi tavalla esim. nomparelleilla.
Tämä resepti löytyi myös täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti