keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Kinkkukeikaus kakku!

Kuva tulossa. 

Tässä olisi kiva kakku vaikka juhliin voileipäkakun tilalle!

Koristeluun:
Kirsikka tomatteja (jotain kivan värisiä)
Viinirypäleitä
Oliiveja

Täyte:
4 Liivatelehteä
250g palvikinkkua
1 punainen paprika
2 ruukkua ruohosipulia
4 dl kuohukermaa
2 rs piparijuuri tuorejuustoa esim.Cantadou
1 1/2dl sinappi suolakurkku salattia
1/2 tl mustapippuria'
1/2 dl vettä

Pohja:
300g Ruisleipä viipaleita
3/4 dl maitoa

Reunoille:
Salaatinlehtiä

Vuoraa irtopohjanvuoan pohja kelmulla. Sivele reunoille ruokaöljyä. Pilko oliivit, viinirypäleet ja tomaatit haluamallasi tavalla ja asetane leikkaus pinta kelmua ja pohjaa kohti. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. leikka kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi.Hienonna myös ruohosipuli. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Laita piparjuurituorejuusto erilliseen kulhoon. Kiehauta vesi kattilassa ja lissää sinne liotetut liivatelehdet. Lisää liivate liemi tuorejuustoon. Tässä samalla tuorejuusto notkistuu. lisää kermavaahto seokseen. Lisää kinkku-ja paprika kuutiot,ruohosipulisilppu, kurkkusalatti ja mustapippuri täytteeseen. Lusikoi täyte koristeiden päälle yritä olla sekottamatta jotta koristeet pysyvät paikallaan. Tiivistä täyte hyvin. Mallaa ruisviipaleita täytteen päälle ja leikkaa ne sopiviksi. Kostuta leivät hyvin. Peitä vuoka kelmulla. Anna kakun olla kolmisen tuntia jääkaapissa, mieluiten seuraavaan päivään asti. Poista kakun ympäriltä irtopohjavuoan reuna. Asettele päälle salatinlehtiä. Kumoa kakku laittamalla sen päälle tarjoilulautanen ja kääntämällä se kakun kanssa toisinpäin. Poista lopuksi vuoan päältä pohja ja kelmu.

Ohje on täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti