Muna ja sokeri - vaahto. |
Kuivat ainekset |
Kakku uunissa. :) |
Kakkua leikataan. |
Ja sitten kermavaahto päälle ! |
Kakku on valmis. |
Yksittäinen kakkupala näyttää tältä. |
Senni ja Heini, teki kermakakkua tänään. :) Ja kuvia ainakin riittää !
3 munaa
1 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan: 12,5 g leivontamargariinia/voita ja korppujauhetta/mannasuurimoita
Kostutukseen: 1 dl maitoa (tai vaaleaa mehua, tms)
Täytteeksi: 2 dl hilloa tai hedelmäsosetta ja 1 dl kermavaahtoa (kuorrutteesta)
Kuorrutukseen: 1,5 prk kuohukermaa
Koristeluun voi käyttää karkkeja, nonparelleja, marsipaania, tms.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele vuoka ja jauhota se korppujauhoilla.
Vaahdota munat. Lisää munavaahdon sekaan sokeri ja vatkaa sitten kuohkeaksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne munasokerivaahdon sekaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan.
Anna kakun kypsentyä uunin alaosassa noin puolituntia, ehkä vähän yli. Sen jälkeen anna kakun jäähtyä ja leikkaa se 2-3 osaan, kakun koosta riippuen. Kakun kypsentyessä voit esimerkiksi vaahdottaa kerman.
Kostuta kakun levyt ja levitä väleihin hilloa ja kermavaahtoa. Kokoa kakun levyt kokonaiseksi kakuksi ja peitä kakun pinta kermavaahdolla. Sitten voit koristella haluamallasi tavalla. :D
Me tehtiin ohje puoliksi ja muokattiin se täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti